Valentijnsdag: dit is het perfecte cadeau voor jouw Valentijn [5 ideeën]

Misschien verrast het je, maar één op de drie Nederlanders viert Valentijnsdag. Tortelduiven (maar ook beste vrienden en close familieleden) geven daarbij steeds meer geld uit aan cadeaus. In ons land zijn het vooral de Millennials die deze dag van de liefde niet onopgemerkt voorbij laten gaan.

Direct 5 cadeau-ideeën? Scroll naar beneden voor de tips!

Uitgaven Valentijnsdag blijven stijgen

Hoezo, ‘Valentijnsdag wordt te commercieel?’ Uit de Feestdagenmonitor van onderzoeksbureau Motivaction blijkt dat niets minder waar is. Maar liefst één op de drie Nederlanders viert Valentijnsdag, en 50% van de 1500 ondervraagden koopt daarbij ook daadwerkelijk iets voor zijn of haar Valentijn. Daarbij besteden we steeds meer geld aan Valentijnsdag. Zo gaven Nederlanders in 2017 zo’n 55 euro uit aan een gift. Dat gemiddelde lag in 2013 nog rond de 46 euro.

Mannen hechten meer waarde aan Valentijnsdag

Uit het Motivaction-onderzoek blijkt ook een duidelijk verschil tussen mannen en vrouwen. Daar waar 29% van de mannen online aankopen doet, lopen vrouwen nog voornamelijk fysieke winkels binnen (73%) om een presentje te scoren. Mannen geven daarbij zo’n 40 euro meer uit aan een cadeau voor Valentijnsdag dan vrouwen.

Valentijnsdag2

The Inner Circle

Dat mannen meer waarde lijken te hechten aan Valentijnsdag, wordt ook nog maar eens bevestigd door The Inner Circle. Uit onderzoek van deze dating-app onder 850 vrijgezellen blijkt dat 70% van de mannen graag Valentijnsdag viert, tegenover 60% van de vrouwen. Ook deze cijfers tonen aan dat mannen aan de dag van de liefde meer uitgeven dan vrouwen: 60% van de mannen trekt er 25 euro of meer voor uit, terwijl datzelfde voor 45 procent van de vrouwen geldt.

Steeds vaker op Valentijnsdag naar restaurants

Een laatste conclusie die uit het onderzoek van Motivaction kan worden getrokken, is dat wij Nederlanders steeds vaker uit eten gaan op Valentijnsdag. At in 2013 nog zo’n 22% buiten de deur, in 2017 ging al 32% van de Nederlanders uit eten op de meest romantische dag van het jaar.

Valentijnsdag3

Wat geef je jouw Valentijn? 5 cadeautips!

Of het nu om je lover, buurmeisje of opa gaat: iedereen heeft wel iemand die het verdient om eens in het zonnetje gezet te worden. Wij geven je vijf cadeautips ter inspiratie!

1. Neem je Valentijn mee uit eten

Ga je mee met de trend en wil ook jij jouw Valentijn meenemen naar een restaurant op 14 februari? Kies dan in de Yesty-app voor de GiftForYou-cadeaukaart voor restaurants.

2. Gezond 2019? Kies voor BladCadeau!

Begon jouw Valentijn dit nieuwe jaar met het goede voornemen gezonder te gaan leven? Dan kunnen we je de BladCadeau-bon van Yesty aanraden. Daarmee kiest je ontvanger voor bijvoorbeeld voor een abonnement op Women’s Health/Men’s Health, Procycling of Yoga Magazine.

3. Weekendje weg met Weekendjeweg.nl (of HotelCadeau)

Natuurlijk is het nog leuker om samen iets te ondernemen op of rond Valentijnsdag! Voor wie even aan de waan van de dag wil ontsnappen vind je in de Yesty-shop de gift card van Weekendjeweg.nl of HotelCadeau.

4. Samen naar de spa

Ook in de categorie: sharing = caring: toe aan een dagje Wellness? Dan kies je voor de Wellness Giftcard. Heb je er zelf ook nog iets aan. ;)

5. De Yesty-(keuze)kaart: gegarandeerd scoren

Wil je wel iets geven op 14 februari, maar ben je inspiratieloos? Dan raden we je aan voor een Yesty-keuzekaart te gaan. Al kunnen alle gift cards in de Yesty-app eenmalig omgewisseld worden. Zo bezorg je je ontvanger gegarandeerd een lach op het gezicht. En dat vinden wij dan ook weer leuk!Geniet van het samenzijn met je geliefden tijdens deze Valentijnsdag. Heb je nog vragen over de app? Dan beantwoorden we die graag via info@yesty.nl of de Yesty-WhatsApp: 06-10972995.