Populairste kindernamen van 2018: dit zijn ze


De trend van korte en krachtige kindernamen hield ook in 2018 stand. Julia was vorig jaar de populairste meisjesnaam; 797 meisjes werden zo genoemd. Jongens kregen het vaakst (681 keer) de naam Lucas.

De cijfers zijn gedeeld door de Sociale Verzekeringsbank. In 2017 was Noah nog de populairste jongensnaam. Meisjes werden toen het vaakst Emma genoemd.

Meisjesnamen: top 3

De top 3 van populairste meisjesnamen van 2018 ziet er als volgt uit:

  1. Julia
  2. Emma
  3. Sophie

Jongensnamen: top 3

De 3 populairste jongensnamen in 2018 waren:

  1. Lucas
  2. Levi
  3. Finn

Top 10 kindernamen van 2018

De complete top 10 van meest populaire kindernamen in 2018 ziet er als volgt uit:

populairste kindernamen

Opvallende verschillen bij provincies

Per provincie zijn er nog wel wat verschillen in populairste jongensnamen en meisjesnamen te vinden. Zo vinden we Lucas als naam niet eens terug in de top 10 populairste kindernamen van de provincies Noord-Brabant, Groningen, Overijssel en Drenthe. Ook was de naam Lieke in Drenthe, Groningen en Friesland het populairst, en dus niet Julia. In Zeeland kregen baby's in 2018 meestal de naam Jan.

Baby geboren? 3 cadeau-ideeën

Is er in jouw omgeving onlangs een Julia of Lucas geboren (of natuurlijk een baby met een andere naam)? Denk dan eens aan een gift card uit de Yesty-app, waarbij je kunt kiezen uit een breed scala aan (online) shops. Hulp nodig? We geven je drie ideeën voor cadeaus voor de kleine!

1. Babykleertjes: shoppen maar!

Een pasgeboren baby is voor ouders een prima reden om weer eens lekker te shoppen. Waarschijnlijk komen ze in de eerste weken nog niet zoveel buiten met de kleine, dus dan geef je ze toch gewoon een Zalando-gift card via Yesty cadeau? Of een cadeaukaart van de Bijenkorf?

2. Praktische cadeaus voor pasgeboren baby's

Hoe schattig die sportieve minigympjes of dat roze haarbandje ook: vaak maak je kersverse ouders het meest blij met praktische presentjes. Denk aan rompertjes, spenen of slabbetjes. Een HEMA-cadeaukaart is dus sowieso een schot in de roos!

3. Quality time voor paps en mams

Een baby opvoeden is leuk, maar kan ook een pittige job zijn. Welke kersverse papa en mama gun jij wel een momentje met elkaar? Voor wie even aan de waan van de dag wil ontsnappen vind je in de Yesty-shop de gift card van Weekendjeweg.nl of bijvoorbeeld HotelCadeau.

Direct shoppen? Download hier de Yesty-app en go for it!